KURSUS I VÆRTSKAB & LIVE INTERVIEWTEKNIK

Dette kursus er for dig, der ønsker at blive en endnu bedre vært for levende events, hvor den gode samtale og vidensformidling er central.

Måske har du taget værtsrollen på dig før. Måske er du i færd med at forberede dig til den netop nu. Eller måske har du en drøm om en dag at stå stærkt som vært foran flere mennesker.

 

DU vil Gerne lære at…

  • stå for en konference, hvor du er scenens anker og holde en klar rød tråd

  • afholde en workshop, hvor du skal undervise og engagere dine deltagere

  • afvikle et seminar, hvor du skal facilitere langtidsholdbar læring

  • stå for en event, hvor du ønsker at skabe god stemning gennem dit værtskab

  • afvikle talks på folkemøder, hvor du skal skabe dialog mellem panel og publikum

  • afvikle en vidensfestival, hvor du rummer forskelligartede events på samme scene

 

Man kan opleve værtsrollen så nervepirrende, at man enten kommer til at overforberede sig uden at få det fulde udbytte på scenen. Eller også undervurderer man opgavens omfang og havner i en middelmådig præstation, som bliver til en ubehagelig oplevelse og i værste fald påvirker det gode indhold, der gerne skal løftes og formidles til alle deltagere.

Dét kan vi lave om på!

For når mennesker samles i et fælles rum, i et delt øjeblik, så forpligter hvert sekund. Vores tid er kostbar, og den skal fyldes med det, der bedst fordrer læring, inspiration og gode samtaler.

 

Julie er en dygtig coach, og hendes sparring med mig var direkte målrettet min situation og udfordringer, hvilket gjorde det meget brugbart og nemt at implementere i praksis.

Julie har givet mig konkrete værktøjer til rollen som moderator. Det kan ofte føles som om, at denne rolle handler om fornemmelser og personligheder, og den kan derfor synes svær at forberede sig til. Julie fik konkretiseret, hvad der virker blandt gæster og publikum, og det var meget brugbart.
— Galit Malkiel Nielsen, projektleder

 
Foto: Morten Frøslev

Foto: Morten Frøslev

 

Den gode vært vil løfte alle involverede, når hun eller han:

  • hviler trygt i sine mange roller

  • får det bedste frem i gæster, publikum og involverede eventaktører

  • evner at holde venligt fast i den røde tråd hele vejen igennem en event

  • forstår at balancere sin grundige forberedelse med fri spontanitet i nuet

  • vælger og kender sin intention og faciliterer et passende rum herfor – hvad enten intentionen er vidensformidling, undren, konstruktiv debat eller ny fælles handling

Når en vært møder velforberedt op, hviler i nuet og bruger sit overskud til at spille alle gode, så høster vi det bedste af det levende øjeblik. Det sker, fordi viden lagres side om side med den gode oplevelse. Således vil eftervirkningerne af den inspiration og læring, der finder sted under eventen, vokse sig større længe efter.

 
 

Kursets indhold

På kurset vil du derfor få værktøjer til at indtage et rum, tale foran mennesker, forberede og moderere levende interviews, debatter eller løst styrede samtaler, finde ro i nuets intensitet og får det bedste ud af det.

Kurset forløber over tre dage, hvor vi dykker ned i tre overordnede tematikker.

 

 

TEma 1

Det gode værtskab

Hver gang en flok mennesker forsamles, så er godt værtskab essentielt. Når man som vært er bevidst om sin centrale rolle, kan man skabe de bedste vilkår for den ønskede effekt.

Det lærer du:

  • Du vil blive klogere på dit unikke værtskab. Herunder din måde at indtage et rum på og være nærværende til stede på scenen.

  • Du vil lære at sætte en intention som vært. Uden intention, intet værtskab. Du vil derfor undersøge og lege med forskellige intentioner, og hvordan disse opnås.

Det kan du bagefter:

Med disse redskaber bliver du rustet til at sikre en tydelig rød tråd igennem flere levende møder, og du vil opøve et stabilt anker, når forventelige uforudsigeligheder indtræffer på scenen.

 

 

Tema 2

Forberedelse og afholdelse

Mange tror, at den grundige forberedelse er dræbende for et levende og sprødt ’nu’. Det forholder sig stik modsat. Den gode forberedelse sætter dig fri i nuet.

Det lærer du:

  • Du vil få konkrete redskaber til at gennemføre den effektive forberedelse.

  • Du vil lære at prioritere din tid ud fra det, der er essentielt at nå forud for din event.

  • Du vil få redskaber til at skrive et overskueligt manus.

  • Du vil lære, hvordan du bedst foregriber uenigheder og skaber et godt samtalerum for disse.

Det kan du bagefter:

Med disse redskaber vil du være forberedt til tænderne. Med en grundig og effektiv forberedelse øger du din evne til at nå i mål med det, du ønsker for din event. Og du sikrer dig selv stabilitet og overskud på dagen.

 

 

Tema 3

Publikumsinddragelse & alternative formater

Når den basale forberedelse er i hus, dykker vi ned i det, der giver din event farver! Nemlig det at skabe nye, opsigtsvækkende og fængende formater, som både vækker dine gæster og nuets kraft.

Det lærer du:

  • Du vil eksperimentere med at omforme velkendte samtaleformater som for eksempel interviewet, debatten eller dialogmødet.

  • Du vil lære at invitere centrale gæster ind i nye samtalerammer med veldefinerede regler og spørgsmål.

  • Du vil lære om det ‘indirekte værtskab’, som er fundamentalt for god publikumsinddragelse, hvad end du ønsker samtale eller samvær.

Det kan du bagefter:

Med ovenstående vil du være i stand til at vække både dine gæster og dit publikum, fordi forberedte punchlines og indstuderede fraser opløses. Når gæster skal forholde sig til et anderledes samtaleformat, så vækker du den potentielle magi, der hele tiden ligger og slumrer i nuet – og den venter på os!

 

 

Kurset er et hands on-forløb. Du vil sammen med dine medkursister sætte lærte perspektiver i spil undervejs. Medbring derfor en god portion legelyst, vovemod og ikke mindst dit ærlige væsen. Den, du er, er den, der skal frem.

Solo- og samarbejde imellem modulerne er en mulighed, men ikke et must.

Det bliver sjovt, grænseudvidende – og måske bliver du endda klogere på dig selv.

 

Hør journalist og tidligere kursusdeltager Marie Ødums oplevelse af kurset.

Marie Ødum | TV2 Østjylland

 

 

Pris og praktik

 

KursusDaGEne

Dag 1 - Februar 2025

10.00 - 14.30

Dag 2 - Marts 2025

10.00 - 14.30

Dag 3 - Marts 2025

10.00 - 14.30

 

 

Sted

TBA

Antal

Der er 12 pladser på dette kursus.

Forplejning

Der vil være kaffe/te og frokost alle dage.

 

 

pris

9.500 DKK plus moms

Din tilmelding er registreret, når betalingen er gennemført.

Ved din tilmelding vil jeg bede dig beskrive din motivation og dine ønsker for kurset. Det giver mulighed for at tilpasse kurset bedst muligt til jer, der deltager.

Tilmeldingen er bindende. Bliver du forhindret i at deltage, er du velkommen til at give din plads til en anden, eller til at en plads på næste hold, hvis der er plads.

Er alle pladser besat, så send en mail til hej@livemagasinet.dk, hvis du ønsker at skrives på ventelisten.

 

 

Spørgsmål

Du er velkommen til at kontakte underviser Julie Krog Vistisen forud for kurset på tlf. +45 20 67 20 60

 

 
 

 
Julie Krog Vistisen

Foto: Kio Jørgensen Ng

Din underviser

Julie Krog Vistisen har 9 års erfaring med at moderere og facilitere levende samtaler. Det har hun gjort fast månedligt på ARoS Kunstmuseum de seneste 5 år og har været hyret af danske dagblade, virksomheder og ngo’er til lignende formater. Hun har været konferencier på konferencer og festivaler, og hun har modereret flere offentlige debatter.

Derudover har Julie undervist journalister, arkitekter, konsulenter, biblioteks- og kommunikationsfolk. Dels i kunsten at træde op på en scene og facilitere den gode samtale, dels i kunsten at stille sig op og levere sine egne budskaber.

Hvad end det er i undervisningssammenhæng eller på scenen, så brænder hun for at bringe mennesker sammen og få det bedste ud af det nu, vi mødes i. Det er nemlig i vores fælles oplevelser, at læring og inspiration har rigtig gode kår. Hun brænder for at spille mennesker gode i deres levende og autentiske udtryk. Noget der kan bruges ikke bare på scenen, men i hele livet.

 

Hun har leveret live shows eller kurser for kunder som:

ARoS Kunstmuseum - TEDxAarhus - Jyllands-Posten - Kristeligt Dagblad - Politikens Forlag - Aarhus Stiftstidende - Folkekirken - Danmarks Medie- og Journalisthøjskole - BESTSELLER - Bibliotekerne ved Viborg, Aarhus, Herning og Randers - Folkeuniversitetet - Play The Game - Energibyen Skive - Jødisk Informationscenter - Kommunerne Aarhus, Skive og Vordingborg

 

 

Hør Marianne Gryrmer Bargemans ord om Livemagasinet, som afvikles månedligt på ARoS Kunstmuseum

Marianne Grymer Bargeman, tidligere formidlingschef ved ARoS Kunstmuseum